User talk:Mozart1783

Page contents not supported in other languages.
From Wikipedia, the free encyclopedia

Welcome!

Hello, Mozart1783, and welcome to Wikipedia! Thank you for your contributions. I hope you like the place and decide to stay. Here are a few good links for newcomers:

I hope you enjoy editing here and being a Wikipedian! Please sign your name on talk pages using four tildes (~~~~); this will automatically produce your name and the date. If you need help, check out Wikipedia:Questions, ask me on my talk page, or place {{helpme}} on your talk page and someone will show up shortly to answer your questions. Again, welcome!  Kimchi.sg 05:53, 19 May 2006 (UTC)[reply]

welcome to Wikipedia :-) --serbiana - talk 07:49, 21 May 2006 (UTC)[reply]

My bad, I wasn't trying to revert vandalism, just putting the POV tag back on. Yanksox 14:22, 22 May 2006 (UTC)[reply]

I think I just did that. Yanksox 14:23, 22 May 2006 (UTC)[reply]

Uzvici na utakmicama[edit]

Bok,

Neću odmah reći da si zlonamjeran, nego ću pretpostavit sa si neupućen, možda ovo uspijemo riješiti bez suvišnog preupcavanja. Naime...

Razlog zašto su na rečenoj utakmici vikali "Srbe na vrbe" je zato jer je to bila "dobrodošlica" prvom (od 1991. na ovamo) igraču (u ovom slučaju golmanu) iz SICG koji je potpisao za jedan hrvatski klub.

E, sad, tvoja referenca je OK, a ja nemam ništa protiv da se incident spomene, no način na koji ti koristiš ovu referencu mi se čini kao mala podlost smišljena sa ciljem da oblati Hrvatsku i prikaže je u mnogo lošem svjetlu nego li zaslužuje. Naime, ti se napisao da se ti uzvici čuju često (often), a zapravo se radi o jednom jedinom incidentu koji se dogodio prilikom utakmice kada su navijači prvi puta došli u situaciju da navijaju za igrača iz države s kojom je njihova domovina ratovala. A to nije baš situacija u kojoj se od navijača (a oni se rijetko koriste kao sinonim za toleranciju, u svim državama) moglo očekivati bilo što drugo od vrijeđanja.

Dakle, ja ću pretpostaviti da je ovo bila nemamjerna pogrješka, pa ću te zamoliti da promijeniš tekst na način da se činjenica ne izvlači iz konteksta, da ne bi netko pomislio da Torcida i BBB nemaju pametnije posla nego vrijeđati Srbe. A imaju - redovito se vrijeđaju međusobno.

Bilo bi šteta da gnjavim sad nekog tamo administratora sa ovim člankom, jel da? Zato te molim da sam promijeniš teskt koji si i sam postavio.

--Ante Perkovic 18:15, 22 May 2006 (UTC)[reply]

Hm, da, nije beznačajno napomenuti da je spomenuti golman prije dolaska u Rijeku pokazao popriličnu sklonost prema liku i djelu četničkog zlikovca Arkana, koji je klao po Hrvatskoj i BiH. Mene baš čudi što ga nisu dočekali sa crvenim tepihom. A trebali su, zar ne? --Ante Perkovic 18:18, 22 May 2006 (UTC)[reply]

Ohladi[edit]

Pitaš Antu Perkovića, čovjeka kojeg i ne poznaš, kani li i tebe linčovati kao što je to već rađeno u Dalmaciji. Kako bi bilo da malo ohladiš pa da ne bildamo negativne tenzije tamo gdje nema potrebe za to? Čovjek se potpisuje svojim imenom i prezimenom jer se ne srami stati iza stvari koje tvrdi, a mislim da je to za svaku pohvalu jer mnogi neutemeljeno iznose na Wikipediji svakakve izjave pa se kriju iza nicknamea. Doduše, možda je i pohvalno da se srame jer je to dokaz da su ipak svjesni što pišu.

Nadalje, ja sam Dalmatinac u Zagrebu. Dodatno sam i Hajdukovac i radi pojedinaca ne mogu odlaziti na derbije kad Hajduk gostuje na Maksimiru. Ne samo to, nego na dan derbija moram ostajati u domu uz samo nužne izlaske da ne bi naišao na grupu Skinheada i imao problema zbog "krivog naglaska". To radim zbog toga što sam već više puta imao takve neugodnosti. U prijevodu, morao sam brzo trčat. Moj slučaj nije izoliran. Mnogi od nas imaju slična iskustva i zna se da, ako si Dalmatinac, ne izlaziš vani za vrijeme derbija.

Međutim, to se događa zbog male manjine građana Zagreba i ne dolazi u obzir da, javno ili privatno, idem neutemeljeno blatit sve Zagrepčane i da se isfuravam na to kako nisam dobrodošao u Zagrebu jer su oni rasisti. Nisu rasisti i većina ih je na mojoj strani.

Isto tako, ja sam na strani Srba u Hrvatskoj u slučaju svakog incidenta u kojem su napadnuti. Bio on izoliran ili ne. Ante je isto jasno naglasio nekoliko puta na Wikipediji da ne poriče da u Hrvatskoj ima nacionalističkih ispada i ogradio se od toga pa je jako ružno (da ne kažem drugačije) to što ga implicitno povezuješ sa ljudima koji linčuju Srbe u Dalmaciji.

To je pitanje zrelosti i šovinizma. Predrasude i pljuvanje po čovjeku samo zbog nacionalne pripadnosti (i vjerojatno zbog prezimena) se zove "šovinizam" i nikako nije pozitivna osobina pa je nastoj promijenit jer će nam tako svima biti bolje. Jakiša Tomić 18:04, 25 May 2006 (UTC)[reply]


Ma, pusti, Jakša... ovo što je meni napisao kao da sam ja nekog ubio je sasvim jasan mentalni skolop ovog suradnika - "svi ste vi isti". Ne mogu oni dalje od toga, propaganda je ipak prejaka, nažalost. --Ante Perkovic 05:55, 26 May 2006 (UTC)[reply]

Teme i digresije[edit]

Bok,

Po tvom reagiranju, kada si na moje primjedbe vezane uz hrvatsku sadašnjost reagirao davanjem linka na ubojstvo jednog ratnog zaroljenika tamo negdje 1992, vidim da te jako opterećuje ovaj zadnji rat i da ti je to vjerojatno glavni motiv što si se uopće prijavio na wikipediju.

Nažalost, u zadnjih 2 tjedna se pojavila velika grupa novih suradnika koje zanima samo pisanje o lošim stranama Hrvatske. To samo po sebi nije problem, dok god se o tome piše objektivno i nepristrano.

No, nažalost, vi novi klinci ste toliko puni negativnih emocija i bijesa, te, što je najgore, i predrasuda prema Hrvatima, pa ne možete pisati objektivno sve i da pokušate. Neki od tvojih sunarodnjaka koji su ovdje duže su se s vremenom naučili smiriti emocije i naučili su pronaći kompromis, ne inzistirati na svakoj svojoj riječi. Neki nažalost još nisu i možda i nikad neće. Nije ni s "moje" strane sve samo cvijeće, da se razumijemo.

Svakako, nadam se da da češ ti i ova tvoja brojna novopridošla ekipa s vremenom ipak malo ohladit glave, pa ćemo vjerojatno bolje komunicirati i surađivati.

--Ante Perkovic 06:36, 26 May 2006 (UTC)[reply]

Image copyright problem with Image:VesanjeNDH.jpg[edit]

Thanks for uploading Image:VesanjeNDH.jpg. The image has been identified as not specifying the copyright status of the image, which is required by Wikipedia's policy on images. If you don't indicate the copyright status of the image on the image's description page, using an appropriate copyright tag, it may be deleted some time in the next seven days. If you have uploaded other images, please verify that you have provided copyright information for them as well.

For more information on using images, see the following pages:

This is an automated notice by OrphanBot. For assistance on the image use policy, see Wikipedia:Media copyright questions. 10:48, 15 October 2006 (UTC)[reply]