User:KristiineB/sandbox

From Wikipedia, the free encyclopedia
Bens Howards
Background information
Birth nameBendžamins Džons Hovarts
Born1987. gada 24. Aprīlī (36 gadi)
OriginDevona, Anglija
GenresFolkindie, folk, folktronica,ambient,experimental rock, alternative rock, rock.
Occupation(s)Dziedātājs, dziesmu autors, mūziķis
Instrument(s)Vokāls, ģitāra, perkusijas
Years active2008-šim brīdim
LabelsIsland (UK), Communion (UK),Tôt ou Tard (France),Republic (US)
Websitehttps://www.benhowardmusic.co.uk/

Bedžamins Džons Hovards (Dzimis 1987. gada 24. Aprīlī) ir angļu dziedātājs, dziesmu autors, mūziķis un komponists. Viņa paša izdotajam debijas EP Games in the Dark (2008) sekoja vēl divi EP - These Waters (2009) un Old Pine (2010). Parakstīts ar Island records, viņa debijas albums nāca klajā 2011.

gadā ar nosaukumu Every Kingdom. Albums sasniedza ceturto vietu Apvienotās Karalistes albumu topā, un britu fonogrāfijas industrija (BPI) to sertificēja ar trīskāršu platīnu. Hovards vēlāk izlaida vēl divus EP - Ben Howard Live (2011) un The Burgh Island E.P. (2012).

2013. gada Brit Awards ceremonijā viņš saņēma divas balvas: Britu vīriešu solo mākslinieks un British Breakthrough Act. Viņš uzstājās 2013. gada Glastonberijas festivālā uz Piramīdas skatuves 29. jūnijā. Savu otro studijas albumu I Forget Where We Were viņš izdeva 2014. gada oktobrī, sasniedzot pirmo vietu Apvienotās Karalistes albumu topā.

Kopš 2017. gada viņš ir grupas A Blaze of Feather dalībnieks kopā ar Indiju Burnu, Mikiju Smitu, Natu Vasonu, Riču Tomasu un Kailu Kīganu.

Hovarda trešais studijas albums Noonday Dream tika izdots 2018. gada jūnijā. Tas debitēja ar ceturto numuru Apvienotās Karalistes albumu topā un saņēma labvēlīgas atsauksmes no mūzikas kritiķiem. Viņa ceturtais albums Collections from the Whiteout tika izdots 2021. gada martā. Viņš izdeva savu piekto albumu Is It? 2023. gada jūnijā.

Biogrāfija[edit]

Bendžamins Džons Hovards dzimis 1987. gada 24. aprīlī Ričmondā, Londonas dienvidrietumos, Anglijā, un pārcēlās netālu no Totnesas, Devonā, kad viņam bija apmēram astoņi gadi. Viņu audzināja muzikāli vecāki, kuri viņu jau agrā bērnībā pakļāva saviem iecienītākajiem ierakstiem ar dziedātāju un dziesmu autoru māksliniekiem no 1960. un 1970. gadiem, piemēram, John Martyn, Van Morrison, Joni Mitchell un Simon &; Garfunkel, kas palīdzēja viņu motivēt mūzikā.

Hovards sāka rakstīt dziesmas, kad viņam bija vienpadsmit gadu. Intervijā ar American Songwriter viņš paziņoja, ka, kad viņš bija bērns, viņš sāka spēlēt ģitāru, jo viņam patika salikt vārdus kopā un veidot mazus tekstus. "Es biju diezgan izdomas bagāts mazs bērns, es domāju. Standarta mazās mīlas dziesmas pārvērtās par pusaudžu mīlas dziesmām." Papildus ģitāras spēlēšanai Hovards bērnībā spēlēja arī citus instrumentus. Viņam viegli padevās bungas un kontrabasa spēlēšna, bet pēc kāda laika viņš nolēma koncentrēties uz ģitāru. Pēc karaļa Edvarda VI kopienas koledžas un Torquay Boys ģimnāzijas apmeklēšanas viņš sāka studēt žurnālistiku Falmutas Universitātes koledžā. Sešus mēnešus pirms kursa pabeigšanas Hovards nolēma pievērsties mūzikas radīšanai uz pilnu slodzi, veidojot melodisku sakņotu tautas mūziku ar pakāpeniski tumšākiem dziesmu tekstiem. Viņa reputācija pieauga ap Devonu un drīz izplatījās arī citos Apvienotās Karalistes apgabalos. Pēc mēnesi ilgiem izpārdotiem datumiem visā Eiropā un Apvienotajā Karalistē Hovardam galu galā tika lūgts parakstīties uz Island Records. Sakarā ar viņa saistību ar pilsētu, Hovards tika izvēlēts 2014. gadā, lai parādītos uz 10 Totnes mārciņas banknotes.

Ģitāras spēlēšanas stils[edit]

Hovards spēlē ģitāru ar kreiso roku. Lielākajā daļā savu dziesmu viņš spēlē ģitāru paredzētu kreiļiem, bet dažās viņš spēlē labās puses ģitāru otrādi (What the Moon Does). Viņš plaši izmanto alternatīvus skaņojumus, piemēram, CGCGGC (Old pine,Everything, The Wolves), DADGAD (In Dreams, There's Your Man) un CGA#GFC (End of the Affair, Esmeralda, Boat to an Island on the Wall) lai zimantotu harmoniku vai basa notis, kas citādi nav pieejamas.

Viņam ir arī īpatnējs perkusīvs strumminga stils, ko sauc par "pick and go", un Hovarda metode, kurā viņs liek ģitāru plakaniski uz ceļiem un spēlē to perkusīvi, ietekmējoties mūsdienu tautas dziesminieku un ģitāristu Džona Smita.

Diskogrāfija[edit]

Galvenais raksts: Ben Howard discography

Balvas un nominācijas[edit]

Brit Avards[edit]

Hovards ir ieguvis abas BRIT balvas, kurām viņš ir nominēts.

Gads Adresāts Nominācija Rezultāts
2013 Bens Hovarts British Breakthrough Act Uzvarēja
2013 Bens Hovarts British Solo Male Artist Uzvarēja

Mercury Prize[edit]

Hovards vienu reizi ir ticis nominēts Merkūrija balvai.

Gads Adresāts Nominācija Rezultāts
2012 Every Kingdom Album of the Year Nominēts

Ivor Novello Awards[edit]

Hovards trīs reizes ir ticis nominēts Ivor Novello balvai.

Gads Adresāts Nominācija Rezultāts
2013 Every Kingdom Album of the Year Nominēts
2015 I Forget Where We Were Best Song Musically and Lyrically Nominēts
2019 Nica Libres at Dusk Best Song Musically and Lyrically Uzvarēja

Ārējas saites[edit]