Jump to content

User:FreekDekker17/sandbox/Nasser el Hajoui

From Wikipedia, the free encyclopedia

Nasser el Hajoui (xx augustus 1995) is een Nederlands-Marokkaanse straatvoetballer. Hij staat bekend onder zijn alias Nasser ‘el Jackson’.

Biografie[edit]

Nasser el Jackson is geboren en getogen in Tilburg. Aan de Sibeliusstraat woont hij met zijn vader, moeder en zijn jongere zus. Het voetballen zit bij hem in de familie. Zijn grotere broer is een bekende naam in het straat- en zaalvoetbal (..) en zijn zus speelt ook op topniveau. Op het pleintje aan de Bartokstraat in Tilburg heeft hij zijn eigen unieke stijl aangeleerd. In zijn buurt begon hij naam te maken met zijn snelle voeten. Al snel werden zijn bewegingen vergeleken met die van Michael Jackson, waar hij zijn bijnaam aan te danken heeft.

Zijn professionele straatvoetbal carrière begon serieuze vormen aan te nemen toen hij in 2013 (??) verkozen werd tot wereldkampioen Groundmoves. Op verschillende toernooien wist hij indruk te maken op de grote namen in de community zoals Séan Garnier en Soufiane Touzani. Inmiddels reist hij als fulltime professioneel straatvoetbal heel Europa rond om zijn kunsten te vertonen.

Hoogtepunten[edit]

In 2015 werd ‘el Jackson’ ambassadeur van het KNVB Straatvoetbal. In de periode van 2015 tot en met 2017 heeft hij namens de KNVB kinderen kunnen inspireren om te gaan straatvoetballen. Daarnaast was hij in 2017 onderdeel van een internationale tour van Adidas. Voor het merk met de drie strepen reiste hij naar Hamburg, Dortmund, München, Frankfurt en Londen om op te treden en zijn panna’s te geven aan alle aanwezigen.

References[edit]

External links[edit]