User:Snuggman/sandbox

From Wikipedia, the free encyclopedia

Description

Kommunikation er en måde at udveksle informationer på. Det er en af de afgørende faktorer der har gjort os overlegen som race. Det kan også foregå i mange forskellige sprog.


Kommunikation gennem årene[edit]

20.000 År gammelt hulemaleri

Hulemalerier er anset som en af ældste former for kommunikation. Ifølge teoretikere var det en måde på at markere territorium og huske begivenheder.

De ældste kendte hulemalerier er 32.000 år gamle fra stenalderen. De er fra den franske grotte, Chauvet [1] Hulemalerier blev lavet af Neandertalere som var fortidens mennesker, hvis spor er fundet i Europa og Asien.

De opfattes som en underart af Homosapien. De var menneskets nærmeste slægtninge. [2]


Symbolsk kommunikation[edit]

  • Omkring 10.000 f.kr. blev der brugt petroglyffer i nogle steder af verden. De var udskåret i sten og blev kendt som stenkunst.
  • Omkring 9.000 f.kr. blev der brugt piktogrammer i forskellige kulturer såsom Asien og Egypten, men omkring 5.000 f.kr blev det brugt omkring middelhavet. Nogle Kinesiske tegn stammer fra piktogramme
  • Senere i ældgamle kulturer blev der brugt Ideogrammer, som var et tegn der betød et helt ord. Et godt eksempel på dette er Hieroglyffer. De havde billeder af fugle og dyr der betød et helt ord. Kinesernes bogstaver bestod også af ideogrammer.
  • Til sidst blev alfabetet opfundet i omkring 2.000 f.kr.

Radioer[edit]

En gammel radio

Radioer er en nyere opfindelse indenfor kommunikation. Det er en trådløs kommunikationmetode og den blev opfundet af Nikola Tesla i 1800. En radio bruger radiobølger. Radiobølger er elektromagnetiske bølger af frekven mellem 30 hertz og 300 gigahertz. De er generet af noget der hedder en transmitter forbundet til en antenne. Radioer er vidt brugt i moderne teknologi.


Telefoni[edit]

En gammel fastnettelefon

En telefon er et kommunikationssystem der tillader to eller flere brugere til at have en samtale når de er for langt væk fra hinanden til at kunne høres direkte.






  1. ^ "Chauvet Cave", Wikipedia, 2020-03-17, retrieved 2020-04-02
  2. ^ "Neandertaler", Wikipedia, den frie encyklopædi (in Danish), 2019-07-10, retrieved 2020-04-02