Talk:Sivilingeniør

Page contents not supported in other languages.
From Wikipedia, the free encyclopedia

Sivilingeniør equal B.Sc.=[edit]

Fra Rett til bruk av tittelen Sivilingeniør. NTH.

Side 5 2. STUDIER SOM ER GITT GENERELL GODKJENNING

For generell godkjenning gjelder at hele studiet fram til den aktuelle graden er fullført ved det utenlandske lærestedet og innenfor den godkjente studieretningen. Alle kombinasjoner av utdanning blir individuelt vurdert. Se side 8.

2.1 Storbritannia Søkere som har avlagt en BSC/BEng/MEng (honours degree) fra et lærested og innen en studieretning som står oppført på listene til The Engineering Council vil få innvilget tittelen sivilingeniør, hvis vedkommende ikke har handlet i strid med gjeldende forskrifter om rett til bruk av tittelen sivilingeniør.

En ordinary degree eller en pass degree fra et britisk lærested gir ikke rett til å bruke tittelen sivilingeniør.

Listen over utdaninger i Storbritannia som er gitt generell godkjenning kan fås ved henvendelse direkte til:

The Engineering Council 10, Maltravers Street, London WC2R 3ER England

En kopi av listen kan også fås ved henvendelse til Studieadministrasjonen, Norges tekniske høgskole, eller til Statens lånekasse for utdanning.

2.2 USA I USA er en Bachelor of Science Degree innen ingeniørfag fra et lærested og innen en studieretning godkjent av Accreditation Board for Engineering and Technology (ABET), gitt godkjenning for rett til bruk av tittelen sivilingeniør under forutsetning av at søkeren har opparbeidet seg minst 12 semester credits eller 18 quarter credits utover denne gradens minimumskrav på vedkommende linje. Kravet til ekstra credits oppfylles bare gjennom studier i matematikk, naturvitenskapelige fag eller ingeniørfag, og fagene skal være på masternivå. Det skal være reelle "graduate courses", ikke "senior courses" som universitetet godtar innenfor

Side 6

en mastergrad. Godkjenning forutsetter også at søkeren ikke har handlet i strid med forukrifter om rett til bruk av tittelen sivilingeniør.

Nemnda for sivilingeniørtittelen har fattet følgende vedtak:

"Nemnda for sivilingeniørtittelen godtar at tilleggsfag utover amerikansk bachelorgrad kan avlegges ved norske høgskoler og universiteter. Fagene skal ha et omfang tilsvarende et halvt års studier og skal avlegges innen matematisk/naturvitenskapelige fag eller ingeniørfag og ligge på et nivå tilsvarende 4. årskurs eller høyere ved NTH."

Lister over 'æresteder og studieretninger som er gitt generell godkjenning kan fås ved å kontakte Studieadministrasjonen NTH eller Statens lånekasse for utdanning.

2.3 Canada En Bachelor of Science Degree innen ingeniørfag fra et lærested som er godkjent av the Canadian Engineering Accreditation Board (CEAB) gis rett til bruk av tittelen sivilingeniør, såframt søkeren ikke har handlet i strid med regelverket for sivilingeniørtittelen. Fra Canada kreves ikke en honours degree, selv om man anbefaler at en slik grad avlegges. —Preceding unsigned comment added by Oivimoen (talkcontribs) 05:17, 20 September 2008 (UTC)[reply]