2018–19 Eerste Klasse

From Wikipedia, the free encyclopedia
Eerste Klasse
Season2018–19

2018–19 Eerste Klasse was a Dutch Eerste Klasse association football season of the Eerste Klasse.

Saturday sections[edit]

Participating clubs and champions were:

Sunday sections[edit]

Participating clubs and champions were:

References[edit]

  1. ^ "Selectie: FC Aalsmeer komt iets ruimer in de opties te zitten". Amsterdam: Het Amsterdamsche Voetbal. 27 June 2018. Retrieved 1 September 2018. Door blessures, werkverplichtingen of andere privé-omstandigheden had Aalsmeer-trainer Cor van Garderen de tweede seizoenshelft geregeld een uitgedunde spelersgroep ter beschikking. Daar is nu verandering in gekomen. Met veertien nieuwe namen is de selectie van de zaterdag eersteklasser een stuk breder om te strijden voor een plek in het linkerrijtje.
  2. ^ Redactie (9 June 2018). "Roda'46 terug in eerste klasse". Leusder Krant. Barneveld: BDUmedia. Retrieved 11 September 2018. Slechts één jaar had Roda'46 nodig om terug te keren in de eerste klasse. In Den Haag werd Te Werve met 1-3 verslagen. Gezien het geweldige slot van het seizoen is het dik verdiend dat de Leusdenaren promoveren, maar wat was de uitschakeling dichtbij.
  3. ^ "Dit zijn de indelingen van het Zeeuwse amateurvoetbal". Oost-Souburg: Omroep Zeeland. 14 July 2018. Retrieved 1 September 2018. Kloetinge en De Meeuwen zijn de enige Zeeuwse clubs die komend seizoen niet uitkomen in district Zuid 1. Zij spelen in West 2, met veel clubs uit het Rijnmond gebied. Dat heeft de KNVB bekend gemaakt. Eerder werden de indelingen voor Hoek, GOES en Vlissingen, die onder de landelijke KNVB vallen, al bekend gemaakt.
  4. ^ Feenstra, Michel (21 February 2018). "Groot deel van selectie ook volgend seizoen actief bij Heerjansdam". Rotterdam: VoetbalRotterdam. Retrieved 1 September 2018. VV Heerjansdam, vorig seizoen gepromoveerd naar de 1e klasse en op moment op een uitstekende positie in de ranglijst verkerend, heeft de gesprekken met nagenoeg de gehele selectie afgerond.