File:Мінінфраструктури передало ВМС аварійно-рятувальне судно «Олександр Охрименко».jpg

Page contents not supported in other languages.
This is a file from the Wikimedia Commons
From Wikipedia, the free encyclopedia

Original file(900 × 580 pixels, file size: 140 KB, MIME type: image/jpeg)

Summary

Description
Українська: Найближчим часом Військово-Морські Сили Збройних Сил України поповняться аварійно-рятувальним судном «Олександр Охрименко». Рішення про передачу зі сфери управління Міністерства інфраструктури України до вітчизняного оборонного відомства вже прийнято.

‒ Подібного універсального судна у національних ВМС ніколи не було. Можливості та тактико-спеціальні характеристики судна дозволятимуть залучати його до проведення пошуково-рятувальних робіт у морі з наданням допомоги аварійним надводним кораблям, підводним човнам та літальним апаратам, рятування екіпажів та буксирування пошкоджених об’єктів. Судно доцільно застосовувати для забезпечення всього спектру водолазних, суднопідйомних, підводно-технічних, гідрографічних, науково-дослідницьких та інших спеціальних робіт, ‒ підкреслив начальник пошуково-рятувальної служби управління оперативного (бойового) забезпечення штабу Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Олексій Нестеров.

Крім того, судно можна використовувати в заходах протимінного забезпечення в акваторіях Азово-Чорноморського регіону, а це, зокрема, пошук, ідентифікація та знешкодження вибухонебезпечних предметів. У планах командування ВМС застосовувати це багатофункціональне судно для проведення випробувань не лише перспективних зразків водолазної техніки, спорядження та засобів забезпечення водолазних спусків, але й радіогідроакустичних станцій різного типу тощо.

Наразі судно технічно справне, кілька років тому на ньому відбувся капітальний ремонт. Засоби навігації та зв’язку знаходяться в робочому стані. На борту є водолазна станція, барокамера та інше водолазне майно для виконання завдань.

‒ Особливістю судна є те, що на ньому розміщене устаткування для перевезення великогабаритних вантажів, крім того, є спеціальні об’ємні цистерни з прісною водою та резервуари для палива. Ці можливості судна дозволять оперативно доставити воду та паливо до кораблів, які несуть, наприклад, бойове чергування в морі. Ще однією особливістю судна є обладнання для збору нафтопродуктів з поверхні води. Тобто в разі виникнення техногенних катастроф або стихійного лиха на морі, «Олександр Охрименко» може ефективно застосовуватися для мінімізації наслідків лиха. Також на судні встановлені протипожежні насоси та лафети для гасіння пожежі, ‒ додає капітан 1 рангу Олексій Нестеров.

Довідка. Аварійно-рятувальне судно «Олександр Охрименко», проєкт 2262, тип «Светломор», довжина 61 м, ширина 14 м, висота по борту 6 м, водотоннажність 2258 т, швидкість 12 вузлів, автономність 30 діб, дальність плавання 5800 миль. Побудовано у 1987 році в Сінгапурі.
Date
Source http://www.mil.gov.ua/news/2019/09/12/mininfrastrukturi-peredalo-vms-avarijno-ryatuvalne-sudno-oleksandr-ohrimenko/
Author Віталій Панчишин

Licensing

w:en:Creative Commons
attribution
This file is licensed under the Creative Commons Attribution 4.0 International license.
Attribution: Mil.gov.ua
You are free:
  • to share – to copy, distribute and transmit the work
  • to remix – to adapt the work
Under the following conditions:
  • attribution – You must give appropriate credit, provide a link to the license, and indicate if changes were made. You may do so in any reasonable manner, but not in any way that suggests the licensor endorses you or your use.

Captions

«Oleksandr Okhrimenko» search and resque ship

Items portrayed in this file

depicts

12 September 2019

File history

Click on a date/time to view the file as it appeared at that time.

Date/TimeThumbnailDimensionsUserComment
current16:27, 13 November 2019Thumbnail for version as of 16:27, 13 November 2019900 × 580 (140 KB)SergienkodUser created page with UploadWizard
The following pages on the English Wikipedia use this file (pages on other projects are not listed):

Metadata